7 Mayıs 2007 Pazartesi

satranç kurabiyesi


6 KişilikMalzemesi2 bardağı un1,5 çay bardağı tozşeker1 paket vanilya1 tatlı kaşığı kabartma tozuyarım paket margarin yada tereyağ1 yumurta1 çorba kaşığı sütKakaolu hamur için:2 çorba kaşığı kakao1 çorba kaşığı tozşeker1 çorba kaşığı sütUn bir kaba elenir, tozşeker, vanilya, kabartma tozu, margarin yada tereyağ, yumurta ve 1 çorba kaşığı süt ilave edilip güzelce yoğrulur. Hamur ikiye bölünüp yarısına kakao,1 çorba kaşığı tozşeker ve 1 çorba kaşığı süt ilave edilip tekrar yoğrulur. İki hamuru 1 saat buzdolabında bekletin.Beyaz hamurun 1/3 üçte birini kenar koyun. Kakaolu hamurunda 1/3 üçte birini kenar koyun.Kakaolu hamuru bir santim kalınlığında bir dikdörtgen olarak açın. Birer santim eninde şeritler kesin. Aynı işlemi beyaz hamurda tekrarlayın. Üç sıra halinde bir beyaz, bir kakaolu ve tekrar bir beyaz hamur şeridini yanyana koyun.İkinci sırada beyazın üstüne kakaolu şerit, kakaolunun üstüne beyaz şerit gelicek şekilde sırayı tamamlayın. Üçüncü sırada tekrar birinci sırada ki gibi tekrarlayın. Kalan beyaz ve kakaolu hamura sarın. Yaklaşık yarım saat buzdolabında bekledikten sonra birer santim kalınlığında dilimleyin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında 10 dakika pişirin.afiyet şeker olsun....

Hiç yorum yok: